Indkøbscenter får skudsikre rum i tilfælde af terrorangreb

​​La bon marche. skudsikre rumEn af de største og mest kendte indkøbscentre i Paris har installeret skudsikre døre, der skal beskytte tusindevis af besøgende i tilfælde af et terrorangreb.

I 2015 blev Paris ramt af et terrorangreb, hvor sociale mødesteder som caféer, restauranter og spillesteder blev angrebet. Derfor frygter indkøbscenteret Le Bon Marché at lignende steder som fx. indkøbscenter og stadioner kan blive et nyt mål for terror.

Sidste år var der 1.3 millioner færre kunder i de franske indkøbscentre, når det sammenlignes med 2014, og frygten for terror anses som være en af årsagerne.

28 skudsikre rum med automatiske smæklåse

På baggrund af dette valgte Le Bon Marché at opgradere deres sikkerhed så både kunder og personale kunne føle sig trygge. Richard Garrucho, Sikkerhedchef i Le Bon Marché, henvendte sig til Gunnebo, da de allerede havde et samarbejde omkring sikkerheden i centeret. 

"Vi søgte en løsning, som gjorde det muligt at skabe et sikkert og tryg rum for så mange mennesker så muligt, uden at det påvirkede hverdagen. Sammen med Gunnebo kom i frem til løsningen med skudsikre lukkede områder", siger Richard Garrucho, Sikkerhedchef i Le Bon Marché.

Flere lagerrum og ekstra lokaler er blevet​ omdannet til 28 skudsikre rum, hvor personale og kunder kan søge tilflugt i tilfælde af angreb. Rummene er blevet sikret med Gunnebos skudsikre døre, som bla. vil beskytte dem for  AK-47 maskinpistoler. Mere end 4000 personer kan søge tilflugt i rummene. Dørene har automatisk smæklåse, så dørene skal blot lukkes for at lokalet er låst og sikret.

"Vi valgte Gunnebo som partner var et bevidst valg grundet Gunnebos status, ikke kun som et anderkendt firmabrand men pga deres ekspertviden indenfor sikkerhedsdøre og vægge", siger Richard Garrucho

Positiv virkning på vores center

Den øgede terrorisme i vesten har skabt frygt og har været årsag til fald i turisme og besøgende i fx. indkøbscentre. Derfor vil denne øgede sikkerhed som Le Bon Marché har foretaget øge trygheden igen, og give en positiv virkning. 

"Dette projekt vil have en stærk og positiv virkning på vores image", konkluderer Richard Garrucho.

Se vores sikkerhedsdøre