Bristol Lufthavn i England

Deres historie:
Bristol Lufthavn har en terminal hvor 4,6 millioner passagerer flyver til over 90 destinationer hvert år. Beliggende 13 km syd for Bristol centrum i Somerset, det sydvestlige England, har lufthavnen flyvninger som offentlig transport samt flyve lektioner. Da de kontaktede Gunnebo ønskede de en innovativ og effektiv løsning til at styre flowet af passagerer i sikkerhedskontrollen.


Deres mål:
At få passagererne hurtigere ind i lufthavnen uden at skabe stress hos passagerne samt give dem mere tid til at handle toldfrit. Lufthavne får bøder hvis behandlingstiden er for lang, desuden er toldfri handlen en stor ekstra indtægtskilde for lufthavne.

Det er også vigtigt at kunne måle hvor lang tid passagerne står i kø samt deres bevægsmønster for at kunne etablere en effektiv logistik. Oplysningerne er også nødvendige for at kunne optimere placeringen af forskellige servicefacilitetter samt udgange i lufthavnen.


Gunnebos løsning:
Gunnebo og ICTS Europe, begge ledende leverandører af sikkerhedssystemer til lufthavnsindustrien, er gået sammen om at lave en innovativ sikkerhedsløsning med formål at fremskynde behandlingstiden i Bristol Lufthavn. Gunnebo installerede 9 baner med højsikkerheds Speed Gates, der samtidig har en høj kapacitet (SpeedStile FP). Disse blev integreret med ICTSs Queue Management System, "SmartQ".


Deres fordele:
Efter check-in scanner passagerne deres kort i SmartQ systemet, som kan læse forskellige typer korte (magnetkort, strip, stregkode osv.)  SmartQ registrerer ankomsttid, validerer hver pasagerers boarding pass, og henviser dem til en bane. Databasen matcher tid og lokation til hver passager for at estimere. og vise den præcise ventetid i kø igennem terminalen. Kø tiderne er forbundet for at give et komplet billede af terminalen, give detaljeret real-time statistik til hver eneste rejse samt kø i lufthavnen.


Citat fra kunden:
"Systemet har revolutioneret måden vi ser på og håndterer passagerer i terminalerne. Vi kan nu overvåge den aktuelle 'live' status af vores adgangslåger og se hvor hurtigt passagerne passerer genne, dem. Hvis der opstår problemer, kan vi hurtigt gribe ind. Vi kan også sætte vores personale ind på tidspunkter og steder, hvor der er mest behov," siger Chris Ware, Head of Security hos Bristol Lufthavn.