Customer
COWI
Location
Lyngby, Denmark
Solution Required
Entrance Control
Product Used
Gunnebo SpeedStile FP

Øget sikkerhed er en fordel for både kunder og medarbejdere

COWI

COWI er en førende rådgivende ingeniørvirksomhed, som i disse år oplever en markant vækst. COWI løser komplekse opgaver i Danmark og udlandet inden for eksempelvis infrastruktur, energi, affald, vand og byggeri. 1.500 medarbejdere plus forretningsforbindelser, kunder og gæster har deres daglige gang i COWIs hovedkontor i Lyngby nord for København, der ligger i en 25.000 m2 stor bygning fra 1980.
 

"Over for vores kunder er det et stort plus at kunne henvise til den styrkede sikkerhed. Vi kan fuldt og helt bestemme, hvem der kommer ind i bygningen."
Sidsel Hansen, Head of Section for Facility Management, COWI

 

Udfordringen

Som ekstra sikkerhed ud over en allerede effektiv skalsikring ønsker COWI at have den fulde kontrol over, hvem der færdes på hovedkontoret. Det skyldes et ønske om mere tryghed for medarbejderne og et stigende sikkerhedskrav fra COWIs kunder. Kunderne kræver i højere grad end tidligere, at der er styr på, hvem der har adgang til fortrolige oplysninger og data − helt i tråd med EU-reguleringen om beskyttelse af persondata. Og uden at detektere enkeltpersoner ved ind- og udgang er det ikke muligt præcist at kontrollere, hvem der er til stede i bygningen.

Løsningen

Med Gunnebo SpeedStile FP opnår COWI overblik over hvem der er tilstede. Én person kan passere ad gangen, og passagen foregår smidigt, hurtigt og uhindret. Det tager nemlig kun få sekunder at blive registreret, godkendt og blive lukket ind eller ud af bygningen, og på den måde er der ingen, der oplever ventetid. I alt er der installeret otte passager i bygningen, og fire af dem er i
receptionsområdet, hvor der tillige er opsat diskrete men effektive glasbarrierer i 120 centimeters højde til afskærmning af området. Der er en ekstra bred passage til fx kørestolsbrugere, og der er taget højde for betryggende nødudgange og flugtveje. Ved andre indgange end hovedindgangen er glasbarrieren 180 centimeter høj for at øge sikkerheden.
Gunnebo SpeedStile FP er udført i glas og rustfritstål og har et tidssvarende og sofistikeret udseende. De er konfigureret sådan, at lågerne åbnes, når systemet modtager et autoriseret signal. Ved ind- eller udgang skal medarbejdere og gæster blot føre et kort forbi en kortlæser. Når persondetekteringen er verificeret, glider de motoriserede sikkerhedslåger nemt og hurtigt fra hinanden, og lukker på samme måde i igen.

 

 

"Også medarbejderne har taget rigtig godt imod løsningen, og hele vejen rundt er det oplevelsen, at det er ukompliceret at bruge det".

Sidsel Hansen, Head of Section for Facility Management, COWI