Customer
Billund Airport
Location
Billund, Danmark
Solution Required
PreSecurity Solutions
Product Used
Gunnebo PreSec

Billund Airport: Ny sluse i lufthavn sender rejsende hurtigere frem til sikkerhedskontrol

Billund Airport adgangskontrol

Kødannelse og øget ventetid i lufthavnen udløser stress både for flyrejsende og personalet. Ny sluse giver nu mindre stress før afrejse og sender de rejsende hurtigere frem til sikkerhedskontrol.

 

Billund Airport

Billund lufthavn har oplevet en bemærkelsesværdig vækst, siden lufthavnen blev etableret i 1964. Passager-terminalen er i dag på 40.000 m2, og i 2016 kom passagertallet op over milepælen på 3 mio. Strategien er fortsat vækst og udvikling med konstant fokus på sikkerhed, så alle rejsende får en god, tryg og stressfri oplevelse, både når de skal til og fra Billund Airport.

 Udfordringen i lufthavnen

Selvom Billund Airport til en vis grad kan forudsige passagernes rejsemønster fra dag til dag, sker det, at der kommer større ryk af passagerer ind på uforudsete tidspunkter. Dette uensartede flow af afrejsende passagerer kan nemt føre til flaskehalse i forbindelse med kontrol af boardingkort. Det er en udfordring, fordi kødannelse og øget ventetid i mange tilfælde udløser stressede situationer for såvel medarbejderne i lufthavnen som for de rejsende. Uden varsel kan det være svært at følge med presset.

Løsningen - Sluser til PreSecurity

Med automatiserede PreSecurity sluser fra Gunnebo, har Billund Lufthavn fået en jævn, øget gennemstrømning af afrejsende passagerer. Ved sluserne scanner passagerne selv deres boardingkort, inden de går videre til sikkerhedskontrollen. De selvbetjente adgangssluser er intuitive at bruge og fungerer, uanset om boardingkortet er printet eller digitalt. Den rejsende skal blot holde stregkoden på boardingkortet op foran en stregkodelæser. Når koden er aflæst, og passageren dermed er registreret i systemet, åbner slusen. 

"Løsningen er pålidelig og stabil og har fungeret fra den allerførste dag i drift", fremhæver Jan Skov, der er afdelingsleder for Security hos Billund Airport. Han fortæller: 

 

Billund lufthavn indgangsdøre

"I etableringsfasen har vi sat stor pris på den gode og åbne dialog, vi har haft med Gunnebo. Det har blandt andet drejet sig om at vælge den bedste placering til sluserne og om de praktiske forberedelser af den fysiske opstilling af dem. Designmæssigt er sikkerhedssluserne enkle og harmoniske at se på, og på den måde passer de godt ind i den samlede indretning hos os." 

I lufthavnen har Gunnebo ud over fire sluser til alle rejsende også installeret to FastTrack sluser, som passagerer med en særlig billettype har mulighed for at benytte sig af. Endelig findes der en manuelt betjent PreSecurity sluse, som er til passagerer med særlige behov, eksempelvis børnefamilier eller rejsende i kørestol

Resultatet med sikkerhedssluserne

Den samlede løsning fra Gunnebo betyder, at Billund Airport kan tilbyde sine passagerer et bedre rejseprodukt med det samme mandskab som før. 

"Vi har opnået en mere ensartet, hurtig og effektiv passagergennemstrømning, samtidig med at sikkerheden er i top. Det giver en tryg og ukompliceret rejseoplevelse i Billund Airport," siger Jan Skov og fortsætter: 

"Nu ser vi ingen flaskehalse, og risikoen for stressede situationer er nærmest ikke eksisterende. Det giver glade passagerer, hvilket igen påvirker lufthavnspersonalet positivt. Vores medarbejdere har med det samme mærket den gode effekt af PreSecurity sluserne fra Gunnebo. Desuden fører den hurtigere gennemstrømning til, at vores passager har mere tid til at nyde butikker, lounge og spisesteder i Billund Airport." 


 

Billund lufthavn adgangskontrol

 

Kontakt os for mere information